Nieuws

 • Zoekwedstrijd Stripdorp: download hier je antwoordformulier

  24 mei 2018
  Wil je graag deelnemen aan de zoekwedstrijd van het stripdorp? Download hier het antwoordformulier !
 • Infoblad juni - juli 2018

  22 mei 2018
  Infoblad juni - juli 2018
  Een nieuw en zomers infoblad valt eerstdaags in de bus! Neem hier alvast een kijkje !
 • Wandelnetwerk Brabantse kouters krijgt vorm

  24 april 2018
  Wandelnetwerk Brabantse kouters krijgt vorm
  In mei starten Toerisme Vlaams-Brabant en Regionaal Landschap Groene Corridor met de bewegwijzering van het wandelnetwerk Brabantse Kouters in de gemeenten Londerzeel, Meise, Merchtem, Opwijk, Affligem, Asse en Wemmel. In een eerste fase zullen houten palen geplaatst worden, welke vanaf juni voorzien worden van knooppuntenbewegwijzering. Op zondag 23 september zal het wandelnetwerk feestelijk geopend worden in Oppem (Meise).
 • Start werken Borchtsite

  28 maart 2018
  De Borchtsite bevindt zich in het centrum van Opwijk tussen de Kattestraat en Hof ten Hemelrijk. De site wordt heraangelegd. Zo komt er een nieuw plein met 93 parkeerplaatsen, dat aansluit op het parkdomein van Hof Ten Hemelrijk en jeugdhuis Nijdrop. Het plein kan  ook gebruikt worden voor evenementen.
 • Opwijks bier te koop

  28 december 2017
  Het gemeentebestuur heeft opnieuw bier laten brouwen, (H)Opwijk Blond genaamd. Het bier heeft een alcoholgehalte van 6,5 graden en werd gemaakt van hop gekweekt in eigen gemeente. Tot vandaag kon je het bier enkel proeven op gemeentelijke recepties of werd het uitgedeeld als relatiegeschenk, maar vanaf nu is het ook te koop voor 5 euro per fles van 75 cl. Je kan hiervoor terecht bij de dienst cultuur tijdens de openingsuren, Kloosterstraat 7 in Opwijk.
 • Nieuw! E-boeken in de bibliotheek

  17 oktober 2017
  Nieuw! E-boeken in de bibliotheek
  Uw bibliotheek is op vrijdag 13 oktober gestart met het uitlenen van e-­readers. Ook het reserveren van een e-­reader is mogelijk.
 • Abonneer je op onze digitale nieuwsbrieven!

  03 juli 2017
  Openbare werken zijn noodzakelijk, maar zorgen ook voor ongemakken. Daarom is het belangrijk dat je op de hoogte blijft van alle geplande werken. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en ontvang op regelmatige tijdstippen alle interessante info in uw mailbox!
 • Avond- en familievoorstellingen 2017-2018

  16 juni 2017
  Het nieuwe seizoen 2017-2018 loert om de hoek. Hier volgt alvast een tipje van de sluier! Bert Gabriëls, Niels Destadsbader, Clara Cleymans en Jo Mahieu, Jan Decleir en het Ensor kwartet, Jan Jaap Van der Wal, Geena Lisa, Kate Ryan, Liliane Saint-Pierre, Jan De Smet, Herr Seele… hebben wij kunnen strikken. Klik hier voor meer details .
 • Inschrijvingsformulier Schoolvoorstellingen

  22 mei 2017
  De inschrijvingsperiode voor de Opwijkse scholen is lopende. De lagere scholen en het kleuteronderwijs buiten Opwijk kunnen intekenen vanaf 29 juni 2017. De fiche vind je hier
Kies een rubriek